tok tok harimau pukul berapa sekarang?

Tuesday, April 29, 2014

SI ADIK YANG TAK BANYAK RAGAM

Assalamualaikum

Allahu akbar! Menyemak tarikh terakhir entry di blog ini, mama seakan baru tersedar, mama tak mencatitkan apa-apa catatan sepanjang bulan April untuk anak-anak mama yang solehah ni.
Maafkan mama yer anak-anak tersayang.

Diam tak diam, zaira dah 17 bulan.  Perlakuan dan telatahnya semakin mencuit hati mama. Insya Allah mama tetap memberikan perhatian pada zaira walaupun dalam keadaan si adik yang semakin lama semakin membesar dalam rahim mama.

Alhamdulillah, si adik tersangatlah baiknya.  Sepanjang mengandung ni, kurang sangat muntah-muntah.  Walaupun dah masuk 7 bulan ni, mama masih rasa sihat dan bertenaga. Mengandungkan Zaira di trimester pertama adalah pengalaman yang sangat mencabar.. tapi tidak untuk kali ini, rasanya trimester pertama berlalu dengan sangat pantas. J Sedar-sedar jer dah 7 bulan. Alhamdulillah.

Setiap kali buat ultrasound, memang saat yang ditunggu dan mama suka sangat sebab dapat lihat perkembangan baby. Tapi jantina si adik ni masih belum nampak lagi sepanjang buat ultrasound di klinik kesihatan. Adik nak buat surprised la tu ye.. 

hari jumaat lepas, mama ada appoiment dgn doktor Alinawati di Hospital Salam. kali ni mama cuba buat  4Dscan untuk tengok perkembangan dan ketahui jantina adik. Alhamdulillah, semua urusan dipermudahkan Allah. 

ni hasil scan pada jumaat lepas..

doktor alina kata adik senyum simpul jer masa scan ni. hehe ..
Kedudukan adik songsang, tapi doktor bagitahu masih ada peluang untuk pusing pada kedudukan normal memandangkan mama baru 28 minggu 6 hari.

Ramai juga yang tegur, mama lebih berseri masa mengandung ni. masa mengandungkan zaira after kandungan 6 bulan pun pun sama. tetiba jer naik seri.. tu orang yang cakap la. mama tak perasan pun seri ke tak..huhu.

hasil scan, doktor bagitahu mama mengandungkan baby girl...

 betullah orang dulu2 kata, kalau mama dia berseri ni, kandungan tu anak perempuan.. hehe..

so kakak zaira, adelah kawan nak main masak-masak nanti yer. :)



No comments:

Post a Comment