tok tok harimau pukul berapa sekarang?

Friday, August 22, 2014

ZUNNUR RAISYA~ANUGERAH YANG MAHA INDAH

Bismillahirrahmanirrahim

Tiada ungkapan yang dapat dilahirkan selain ucapan syukur yang tidak terhingga kepada Allah SWT atas kurniaan yang maha indah ini.

Alhamdulillah.

Zunnur Raisya telah selamat lahir ke dunia pada 9 julai 2014 pada jam 4.11 pagi dengan berat 3.35kg. Selamat datang sayang!
Memang terlalu lewat mama menulis tentang kelahiran Zunnur raisya di sini. Mencari-cari ruang masa menyebabkan mama agak terlewat. Namun, syukur kerna masih diberi kesempatan waktu untuk menulis tentang Zunnur Raisya.

Hari ini genap hari yang ke 45. Alhamdulillah Zunnur Raisya berada dalam keadaan sihat walaupun semasa kandungan mama 8 bulan, mama disahkan sebagai pembawa kuman GBS.  Tak terluah rasanya rasa bimbang dan sedih mengenangkan risiko jangkitan kuman tersebut kepada Zunnur Raisya kelak. Namun, sesungguhnya Allah maha mendengar doa hambaNya. Doa mama agar Zunnur Raisya sihat dan tidak dijangkiti kuman diperkenankan Allah.

Kesakitan yang Allah kirimkan ternyata sementara. Mengingatkan dan membayangkan mama akan menerima anugerah yang lebih indah dan tentunya tidak setanding dengan rasa sakit yang sementara itu, mama terus berjuang sambil bibir dan hati tak putus berdoa agar segalanya dipermudahkan. Sesungguhnya, Zunnur raisya sendiri  merupakan sokongan, dorongan dan kekuatan termahal untuk mama terus berjuang..


Syukur dan terima kasih ALLAH! Kelahiran puteri kedua mama ini merupakan satu lagi amanah besar yang Allah berikan kepada mama dan papa. Semoga mam dan papa mampu melaksanakan amanah ini dan mendidik Zaira Rizqa dan Zunnur Raisya dengan iman dan ketaqwaan.
Dan semoga juga anak-anak mama ini akan membesar menjadi puteri-puteri yang mencintai Allah, Rasulullah, Al Quran, umat Islam dan akhirat. Amin ya rab al amin.
Insya Allah!!

Mama sayang kamu berdua selamanya. =)

No comments:

Post a Comment